Χρήσιμες Συμβουλές για τη Συντήρηση και την Τοποθέτηση των Κουφωμάτων σας

ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ

ΓΕΝΙΚΑ
1. Τα κουφώματα αλουμινίου μετά την κατασκευή τους καθαρίζονται ενδελεχώς και συσκευάζονται σε ειδικά πλαστικά για την αποφυγή φθορών κατά την μεταφορά τους.

2. Έλεγχος των κουφωμάτων για ενδεχόμενες φθορές κατά την μεταφορά τους στην οικοδομή.

3. Καταμέτρηση αυτών και έλεγχος των αντίστοιχων διαστάσεων των ανοιγμάτων του οικήματος.

 

ΣΩΣΤΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ

ΑΝΟΙΓΟΜΕΝΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ

1. Η κάσα τοποθετείται αφού προηγηθεί αλφάδιασμα και αφού τοποθετηθεί σιλικόνη στο κάτω μέρος αυτής. Κατόπιν στηρίζεται περιμετρικά και με μηχανικό τρόπο (βίδες ανοξείδωτες η γαλβανισμένες).

2. Σφράγισμα των αρμών με πολυουρεθάνη και ακρυλικό στόκο για πλήρη στεγανοποίηση.

3. Τοποθέτηση πλαστικών ταπών στις βίδες του κουφώματος.

4. Τοποθέτηση φύλλων επί της κάσας.

5. Έλεγχος στην κάσα και στο φύλλο του ανοιγόμενου κουφώματος για την ύπαρξη οπών απορροής (που θα καλύπτονται με ειδικές πλαστικές τάπες).

6. Στην περιοχή που θα τοποθετηθούν τα κουφώματα εάν υπάρχουν έντονα καιρικά φαινόμενα θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί προφίλ νεροσταλλάκτη όπου είναι απαιτητό.

7. Καλή στεγάνωση μεταξύ του μπινί και του φύλλου.

8. Στο σημείο τομής μεταξύ των προφίλ θα πρέπει να χρησιμοποιείται αρμόκολλα.

9. Εγκατάσταση λαστιχογωνιάς στο περιμετρικό λάστιχο της κάσας.

10. Ελαστικά παρεμβύσματα μεταξύ των προφίλ αλουμινίου και των υαλοπινάκων για την στεγάνωση μεταξύ αυτών και την αποφυγή συνεύρεσης αυτών συν τη παρόδω του χρόνου.

11. Μετά την τοποθέτηση των φύλλων ελέγχουμε τρία βασικά πράγματα :

A. Τα δυο φύλλα κλειστά να έχουν το ίδιο ύψος μεταξύ τους.

B. Όταν είναι κλειστά να αφήνουν ομοιόμορφο κενό μεταξύ τους από το κάτω μέρος τους έως το ψηλότερο.

C. Κατά το άνοιγμα των φύλλων και την σταθεροποίηση σ’ ένα σημείο, και υπό την αίρεση της μη υπάρξεως ρεύματος αέρα,
τα φύλλα δεν θα πρέπει να μετακινηθούν.

D. Τέλος κατά την διάρκεια του ανοίγματος – κλεισίματος των φύλλων, και της ανάκλισης αυτών, θεωρούμε εκ των ων ουκ άνευ την ανυπαρξία θορύβων.

12. Τοποθέτηση πηχακίων αλουμινίου μεταξύ φύλλων και υαλοστασίων για την αποφυγή θορύβων αφ ενός και αφ ετέρου για την δυνατότητα εύκολης αντικατάστασης του υαλοστασίου.

13. ΑΝΟΙΓΟΜΕΝΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΕΙΣΟΔΟΥ – ΚΟΥΖΙΝΑΣ

A. Τοποθετείται κατωκάσι αλουμινίου για την αποφυγή εισροής υγρασίας.

B. Το κλείδωμα τους θα πρέπει να γίνεται με ευκολία. Μετά το κλείδωμα, η πόρτα θα πρέπει να είναι σταθερή και να μην κουνιέται.

C. Ιδιαιτερότητα αποτελούν οι πόρτες που ανοίγονται προς τα έξω. Πηχάκια και ειδικά σημεία στήριξης (μεντεσέδες) θα πρέπει να τοποθετούνται εσωτερικά για την ενδεχόμενη παραβίαση τους.

14. Τέλος, μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης αφαιρούνται τα φιλμ από τα προφίλ και γίνεται έλεγχος αυτών.

15. Ο χώρος καθαρίζεται από το συνεργείο τοποθέτησης και στην συνέχεια παραδίδεται στον πελάτη

ΠΡΙΝ                                                                             ΜΕΤΑ

κουφωματα αλουμινιου πριν κουφωματα αλουμινιου μετα

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ : Η ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ ΤΩΝ ΛΑΜΠΑΔΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΞΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

αλλαγη κουφωματων

 

ΣΥΡΟΜΕΝΑ – ΧΩΝΕΥΤΑ ΚΑΙ ΕΠΑΛΛΗΛΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ

1. ΣΥΡΟΜΕΝΑ ΦΥΛΛΑ

A. Εάν ανοίξουμε 2-5 cm το ένα φύλλο θα διαπιστώσουμε ότι η απόσταση θα πρέπει να είναι η ίδια από τον οδηγό του
πάνω – κάτω. Εάν όχι, τότε θα πρόκειται για μια κακή τοποθέτηση .

B. Τα φύλλα του κουφώματος επάλληλα – χωνευτά να έχουν μεταξύ τους το ίδιο ύψος.

C. Τοποθέτηση νεροχυτών στην εξωτερική πλευρά του κουφώματος για την απορροή των υδάτων.
Σ΄ άλλη περίπτωση τα ύδατα θα εισρεύσουν εντός του οικήματος.

D. Ελαστικά παρεμβύσματα μεταξύ των προφίλ αλουμινίου και των υαλοπινάκων για την στεγάνωση μεταξύ αυτών.

E. Τα φύλλα όταν είναι κλειδωμένα η μετακίνηση τους θα είναι ελάχιστα μικρή.

F. Υαλοστάσια – σήτες – παντζούρια κατά την κύλιση να μην συνευρίσκονται κατά την διαδρομή τους. Επίσης όταν είναι χωνευτά, να μην έχουν κανένα σημείο επαφής με την τοιχοποιία για την αποφυγή εκδορών.
2. Εν κατακλείδι, θα πρέπει ν αναφέρουμε την στεγάνωση του κενού (εκεί που τερματίζει το άνοιγμα του κάθε χωνευτού φύλλου)που δημιουργούν οι δύο σειρές μονής τοιχοποιίας, για την αποφυγή εισροής υδάτων και την δημιουργία μελλοντικών προβλημάτων.

3. Την αποφυγή σταματήματος των εξαρτημάτων οδήγησης (χερούλια) επί των φτερών στεγανοποίησης που περιγράψαμε παραπάνω κατά την διάνοιξη των δύο φύλλων.

ΠΡΙΝ                                                                                         ΜΕΤΑ

χωνευτα κουφωματα πριν χωνευτα κουφωματα μετα

 

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ

Τα κουφώματα αλουμινίου δεν απαιτούν ιδιαίτερη συντήρηση. Ωστόσο, ο καθαρισμός κρίνεται αναγκαίος όταν οι επικαθήσεις σκόνης ή άλλων ρύπων είναι εμφανείς στην επιφάνεια των κουφωμάτων και θα πρέπει να γίνεται με νερό και προϊόντα καθαρισμού που έχουν pH μεταξύ 5,5 και 8.
Για τον καθαρισμό αρκεί ένα βρεγμένο μαλακό σφουγγάρι, ενώ το στέγνωμα θα πρέπει να γίνεται με πανί. Το σκληρό σφουγγάρι, το σύρμα ή τα διαλυτικά καθαρισμού πρέπει να αποφεύγονται, γιατί βλάπτουν την επιφάνεια και την εμφάνιση του κουφώματος.
Ειδικά στις βιομηχανικές και παραθαλάσσιες περιοχές, ο καθαρισμός θα πρέπει να γίνεται συχνότερα.
Τα λάστιχα πρέπει να αντικαθίστανται κάθε 8 -10 χρόνια για να διατηρείται η άριστη στεγανότητα του κουφώματος.

Αλλαγή Κουφωμάτων με το «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» με επιδότηση έως 70%

Επιχορήγηση και άτοκο δάνειο για εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης. Αλλαγές κουφωμάτων – καυστήρα και θερμομόνωση στη λίστα με τις επιλέξιμες δαπάνες.

%ce%ba%ce%bf%cf%85%cf%86%cf%89%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%ce%b1%ce%bb%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b9%ce%bd%ce%b9%ce%bf%cf%85-107Κοινοτική επιδότηση 70% και άτοκο δάνειο για δαπάνες εργασιών ανώτατου ύψους 25.000 ευρώ στις κατοικίες που θα μειώνουν την κατανάλωση ενέργειας μπορούν να διεκδικήσουν νοικοκυριά τα οποία διαθέτουν οικογενειακό εισόδημα έως και 50.000 ευρώ.

Τη χρηματοδότηση φέρνει το πρόγραμμα «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον ΙΙ» συνολικού προϋπολογισμού 400 εκατ. ευρώ και το διαχειρίζεται το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ). Το «Εθνος» αποκαλύπτει σήμερα τα εισοδηματικά κριτήρια που πρέπει να έχουν οι δικαιούχοι για να υπαχθούν, τις κατηγορίες κινήτρων, αλλά και τις παρεμβάσεις που χρηματοδοτούνται. Τέτοιες είναι η αντικατάσταση κουφωμάτων και σκίασης, η τοποθέτηση θερμομόνωσης στο κέλυφος του κτιρίου, η αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης (λέβητες) και παροχής ζεστού νερού (ηλιακοί θερμοσίφωνες).

Το «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον ΙΙ» θα προκηρυχθεί, σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», στα τέλη Απριλίου και μπορούν να υπαχθούν όλοι οι ιδιοκτήτες κατοικιών. Τα κίνητρα που δίνει είναι επιδότηση επί των δαπανών για τις οικοδομικές παρεμβάσεις και άτοκο τραπεζικό δάνειο (το επιτόκιο χρηματοδοτείται 100% από το ΕΤΕΑΝ) με δυνατότητα συνδυασμού και των δύο προαναφερόμενων μορφών. Επίσης οι δικαιούχοι έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν την οικονομική ενίσχυση και τη διαφορά να την καλύψουν με δικά τους χρήματα.

Ο ανώτατος επιλέξιμος προϋπολογισμός εργασιών είναι μέχρι 250 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο με ανώτατο όριο τις 25.000 ευρώ. Δηλαδή μία κατοικία 100 τ.μ. θα είναι δυνατόν να χρηματοδοτηθεί με επιχορήγηση και άτοκο δάνειο ή και με τα δύο κίνητρα έως και τα 25.000 ευρώ. Μία κατοικία 60 τ.μ. θα ενισχυθεί για 15.000 ευρώ.

Τα ποσοστά επιχορήγησης φτάνουν έως και 70% και κλιμακώνονται ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος και τον αριθμό των προστατευόμενων μελών. Οσο πιο χαμηλό είναι το εισόδημα τόσο υψηλότερο είναι το ποσοστό επιδότησης. Αυτό ξεκινά από 25% και ανεβαίνει κατά 5% ανά παιδί.

Κουφώματα Αλουμινίου: Δείτε τί μπορεί να κάνει η AlfaPlast & Metal για τα κουφώματά σας

Η τεχνογνωσία μας και η γνώση του αντικειμένου, μας επιτρέπει να φέρουμε σε πέρας το πιό απαιτητικό έργο όσον αφορά την τοποθέτηση κουφωμάτων αλουμινίου ή συνθετικών. Η πολύχρονη εμπειρία μας, μας δίνει την δυνατότητα όχι μόνο να εκτελούμε τις εργασίες αλλά πάνω από όλα να προτείνουμε δημιουργικές λύσεις που ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε σπιτιού ή χώρου.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα δείγμα και να πάρετε ιδέες για το πώς τα κουφώματα αλουμινίου μπορούν να ταιριάξουν στο σπίτι, στο εξοχικό ή στον επαγγελματικό σας χώρο. Όποια ιδέα ή ιδιαιτερότητα έχετε, συζητήστε την μαζί μας και σίγουρα θα βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση!

 

 

Η Alfaplast & Metal μπορεί να ανταποκριθεί σε κάθε έργο τοποθέτησης και αλλαγής κουφωμάτων (αλουμινίου ή συνθετικά) σε οποιαδήποτε περιοχή της Αττικής όπως: Λαγονήσι  Αττικής, Ανάβυσσος, Σούνιο, Λαύριο, Πόρτο ράφτη, Βραυρώνα, Αρτέμιδα, Λούτσα, Ραφήνα, Νέος βουτζάς, Νέα μάκρη, Μαραθώνας, Βαρνάβας, Γραμματικό, Κάλαμος, Ωρωπός, Γλυκά νερά, Παιανία, Σπάτα, Παλλήνη, Κορωπί, Μαρκόπουλο, Κερατέα, Ανθούσα, Ντράφι, Πεντέλη, Άνοιξη, Πάρνηθα, Δροσιά, Μάνδρα, Μέγαρα, Άγιοι Θεόδωροι,  Κινέτα, Κόρινθος, Λουτράκι, Αλεποχώρι, Ψάθα, Πόρτο Γερμενό, Πέραμα, Σαλαμίνα.

 

header6

Τι πρέπει να προσέξουμε στην επιλογή κουφωμάτων αλουμινίου

Η επιλογή κουφωμάτων είναι σημαντική για την αισθητική και τη λειτουργικότητα του χώρου σας. Η αγορά και τοποθέτηση του ιδανικού κουφώματος για τις ανάγκες σας προϋποθέτει ότι θα λάβετε υπόψη τους εξής παράγοντες:

1. Τα κλιματικά χαρακτηριστικά της περιοχής

Για παράδειγμα η χρήση διπλών τζαμιών είναι ιδανική για περιοχές με εύκρατο κλίμα. Τα αντίστοιχα κουφώματα κατασκευάζονται από αλουμίνιο, PVC ή ξύλο.
Στις περιοχές όπου επικρατούν ισχυρά ρεύματα ανέμου ή υπάρχουν μεγάλες διακυμάνσεις θερμοκρασίας μεταξύ χειμώνα και καλοκαιριού, ενδείκνυται η επιλογή ανοιγόμενων και θερμομονωτικών κουφωμάτων. Επίσης, η επιλογή διπλών τζαμιών με αέριο, στο διάκενό τους, ενισχύει τη θερμομόνωση.

2. Η θέση του κουφώματος

Η έκθεσή του στον ήλιο, στον αέρα και γενικά το πόσο είναι εκτεθειμένο στα καιρικά φαινόμενα, καθώς και η θέση που έχει κτιστεί το κτίριο, είναι οι βασικότεροι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη.
Για παράδειγμα, δεν ενδείκνυται να τοποθετήσετε ένα ψυχρό κούφωμα στη βόρεια πλευρά του κτιρίου, αλλά ένα θερμομονωτικό.

3. Θερμομόνωση

Τα θερμομονωτικά κουφώματα θα συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας, επομένως οικονομία στα καύσιμα το χειμώνα και στην κατανάλωση ρεύματος λόγω κλιματισμού το καλοκαίρι.

4. Προσοχή στις διαστάσεις

Τα κουφώματα είτε είναι ανοιγόμενα, είτε είναι συρόμενα, έχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές στις διαστάσεις τους, ώστε να λειτουργούν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Γι’ αυτό πρέπει να επιλέγεται με μεγάλη προσοχή ο τύπος κουφώματος που θα χρησιμοποιηθεί για την αντίστοιχη διάσταση του ανοίγματος, προκειμένου να αποφύγετε μελλοντικά προβλήματα στη λειτουργία τους.